kertészet

140 milliárd forintnyi támogatási forrást fordíthatnak a gazdák kertészeti beruházásokra.
Egy egész környékről járnak Tamáshoz a biotermékre vágyók
Stuttgartban rendezik meg a hagyományos nemzetközi szakvásárt, amely a bor-, gyümölcslé- és likőrágazat egyik legnagyobb technológiai, fejlesztési seregszemléje
A balástyai Becsey kertészet salátáit teszik a magyarországi és más európai McDonald's-éttermekben a hamburgerekbe.
Négy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren: röviden így foglalható össze számokban a 2018. augusztus 17-20. között megrendezendő debreceni Farmer Expo, olvasható a NAK honlapján.
„A 9 unoka adja azt az energiát, amivel ezt folytatni lehet…”
A X. Magyar Kertépítő Verseny és Show az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával a Construma Kert C pavilonjában került idén megrendezésre, melynek első helyét Magyar Gyula kertjével a Magyar Gyula Szakközép Iskola diákjai nyerték el.
Csizmadia György, Gere Zsolt, Mutsy Árpád
Az élőlények rendszerekbe szerveződnek, összességük egy nyílt környezeti rendszer. Ez azt jelenti, hogy a rendszerre nem jellemző a változatlan állapot. Az anyag- és energiaáramlás...
Somodi Ferenc vehette át az első alkalommal megszavazott Magyarország Legszebb Birtoka díjat 2017. szeptember 16-án Velencén.
Bemutatjuk az ISEKI új TG 6000-es sorozatát
Bemutatjuk az ISEKI új TG 6000-es sorozatát
Felmérték a kiskerti termelők szerhasználati szokásait
A magnézium utánpótlás fokozott figyelmet követel
Vizsgálatokkal alátámasztott talajregenerálás
Növényvédelem mint kihívás a biokertben
2017. április 21-én 18 szilvafajta aszalt mintáit ismerhették meg szakértők és aszalt szilva kedvelők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) fajtabemutatóján, Budapesten. A rendezvényt megnyitó szakmai kerekasztal beszélgetésen az ágazat képviselői osztották meg tapasztalataikat az aszalt szilva jelentőségéről, a különböző fajták aszalhatóságáról, beltartalmi értékeiről, valamint az aszalt szilva piaci lehetőségeiről, majd „laikus” aszalt szilva kedvelőkkel együtt érzékszervi bírálaton értékelték a fajtákat.
A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében 2017. március 9. és 10.-én Szegeden megrendezett III. Zsendülés Kertészeti Konferencia kapcsán Rácz József elnökkel beszélgettem, aki többek között elmondta, hogy minek kapcsán vágott bele három éve a konferencia megszervezésébe.
Az utóbbi években gyakran találkoztam azzal a jelenséggel, mely abban nyilvánul meg, hogy érés előtt egyszerűen összetöppednek a szőlő bogyói, és gyakorlatilag a termés nagyobb része megsemmisül. Természetesen jobban megvizsgálva a kérdést, a tápanyag oldaláról többet megtudunk, ha végeznek talaj- és levél-analízist.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.