baromfi

Francia baromfi-feldolgozó óriáscég vásárolja fel a Tranzit-csoport bő kétharmados többségét.
Ezekben a percekben kezdődik a Baromfi-terméktanács és a Baromfi- és Tojástermelők Szövetsége közös, világnapi rendezvénye.
Az egész hazai baromfiágazatot és a fogyasztók egészségét is veszélyeztetné...
A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek
A Tojásszövetség tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a magyarországi étkezésitojás-termelés továbbra is biztonságos.
Március elején feloldhatják a madárinfluenza-járvány miatt elrendelt intézkedéseket
A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak betegsége.
Eddig mintegy 1,2 milliárd forint került kiutalásra.
Hazánk teljes területére elrendelte a baromfik zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.
Az elmúlt héten több európai ország is bejelentette, hogy vadon élő madarakban azonosították a H5N8 madárinfluenza vírustörzset. Legutóbb német és osztrák baromfitartó gazdaságok H5 típusú madárinfluenza fertőzöttségét állapították meg.
Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak a magyarországi étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan fogyaszthatják a hazai vásárlók
A nyár elején elindult egy új internetes oldal, a www.beiser.hu címen. Ki áll a honlap mögött? Mit árulnak? Kiket céloznak meg termékeikkel?
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmai Szervezet Küldött közgyűlése örömmel fogadta a kormány bejelentését, miszerint 2017-től tovább folytatódik az élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése.
A Baromfi Termék Tanács kampányának részeként zajlott "ADJUK A JELET! 100% MAGYAR BAROMFIÉRT 100 NYEREMÉNY VÁRJA!" nyereményjátékának legszerencsésebbje Csike Viktória, 27 éves radiográfus.
A baromfi és a sertés ágazatban igénybe vehető 2015. IV. negyedéves időszakot érintő állatjóléti támogatásokra vonatkozó kérelmeket ? tekintettel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja (január 31.) munkaszüneti nap ? legkésőbb 2016. február 1. napjáig lehet postára adni.
Még nem érzékelhető a sertés tőkehús általános forgalmi adócsökkentésének (áfa) hatása a baromfihúsok forgalmának alakulásában. Hosszabb távon azonban a baromfisok negatív hatásoktól tartanak, ezért szerintük a baromfiszektorban is mérsékelni kell az áfát.
A novemberi nyolc százalékos áresés után az elmúlt hetekben tovább csökkent a tojás termelői ára, jelenleg alig haladja meg a darabonként 20 forintot.
Az eddig megjelent adatok alapján egyértelmű, hogy jó évet zárt a kiskereskedelem tavaly, és a kedvező tendencia folytatódhat ebben az évben is.
BAROMFITENYÉSZTÉS DÍJAI - XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Szívvel-lélekkel viszik a gazdaságot, de útjukban állnak a kisbirtok-ellenes szabályzók és a földhiány