Kuriózum

Mit érdemes tudni az európai adatvédelemről?
2019. februárjában újraindul a precíziós gazdálkodási szakirányú továbbképzés Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében, olvasható az Óbudai Egyetem oldalán.
Az iharosberényi Inkey-kastély parkjában járt első itthoni bevetésén a STIHL világújdonságnak számító, elektronikus befecskendezésű motorfűrésze, a STIHL MS 500i
Szakmai konferenciát szervezett az EXIM 2018. december 5-én Bábolnán, ahol elhangzott, hogy idén – az egymást követő ötödik évben – haladja meg az EXIM folyósított hiteleinek összege a 300 milliárd forintot.
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első nyolc hónapjában 64 százalékkal több magyar bor került a külpiacokra, mint egy évvel korábban
Két új világrekordot állított fel a CLAAS a szemeskukorica-betakarításban – adta hírül a bajai AXIÁL Kft. Az óránkénti – fogózkodjon meg mindenki – 135 tonnás átlag a LEXION 760 TERRA TRAC nevéhez fűződik.
Az országos jégkármérséklő-rendszer üzemelésének első évében 70 százalékkal kisebb területre jelentettek jégkárt a gazdálkodók
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 2018. december 4-én tartotta éves üzleti partnertalálkozóját
Nagy mennyiségű, takarmányozásra szánt kacsatetemet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban.
„Ez évben az Agrármarketing Centrum (AMC) összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával...”
A mezőgazdaság várhatóan idén is jelentősen hozzájárul a hazai gazdaság egészének növekedéséhez.
A magyar piacra kerülő mikulásvirágok 80-90 százaléka hazai termesztésből származik.
Az illetékes pályázati irányító hatóság a forgalmi engedélyhez kötött mezőgazdasági jellegű közúti járművek beszerzésével kapcsolatos információra hívta fel a figyelmet.
Az Usolskiy (RU) területén lévő kálium bánya megnyitását követően az EuroChem Magyarországra szállított elsőként
Jelentősnek tekinthető a magyar-ghánai mezőgazdasági kapcsolat, hiszen az afrikai államban több magyar vállalkozás is jelen van, illetve feldolgozók és mintafarmok is létesültek.
Sürgős a drónszabályozás mielőbbi megalkotása, mert a drónok veszélyeztetik a légiközlekedést, felderíthetetlenek és irányíthatatlanok.
Hazánkban a farkas fokozottan védett faj, s a vadgazdálkodást is segíti. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén egy fiatal hím farkast lőttek le.
A hazai lakosság szerint 30 év múlva az allergénmentes, valamint bio, vegán és paleo étrend erősödhet leginkább, miközben a húsfogyasztásban inkább csökkenést várnak.
A borosüveg címkék szerepe napjainkban sokkal fontosabb, mint valaha: a rosszul megválasztott és kivitelezett darabok nem érhetik el a szükséges és elvárt hatást.
Robbanásszerű a mezei pockok és a hörcsögök számának megemelkedése.