Kedves Olvasóink!

Kiadvány, amelyben megjelent: 

Minden alkalommal összefoglalom pár mondat erejéig, hogy miről szólt az elmúlt hónap, és mit láttunk, tapasztaltunk, tanultunk. Legyen ez az alkalom kivétel! Most „beszélgessünk” arról, amit valószínűleg mindannyian kihagytunk: ugye, Önök sem jártak a dísznövények legrangosabb nemzetközi szakkiállításán (IPM) Essenben? Érthető, január végén, ugyanabban az időben valószínűleg mindannyian a hazai gépkiállítást látogattunk. A tavaszt (és ha lehetek egy kicsit önző, akkor a Nőnapot) várva viszont jól esik a belga rózsaóceánról vagy a világító, sőt feltölthető, élő virágokról hallani, olvasgatni, úgy gondolom. Annál is inkább, mert az is mezőgazdaság, csak annak egy szűk, de annál különlegesebb szegmense.

És legyünk ismét büszkék: a virágszektor kuriózumát magyar(!) virágok jelentették a németországi világ(virág)kiállításon. A védjegyoltalommal rendelkező, magyar fejlesztés alapján kezelt vágott virág vagy cserepes növény a fénnyel történő feltöltődés után sötétbe helyezve azonnal zöld vagy kétféle kék, a kezeléstől függően piros vagy fehér színben fluoreszkál, akár 30 percig is. Majd ha gyengül a fénye, a napon, lámpa alatt vagy mobillal újra feltölthető, így ismét világítani fog. Ígérem, egyszer megírjuk ezt is.

A precíziós gazdálkodáson, a lóerőkön vagy épp a hatóanyag-kivonásokon edződött olvasóinkat, ha csak fél percre mozdítottam ki a gondolatmenetükből, akkor már érdemes volt elkalandozni. Utána pedig már fel lehet lapozni márciusi lapszámunkat, nem fognak csalódni: valóban minden megtalálható az említett precíziótól,a tápanyag-utánpótláson, a fajtaválasztáson és az erőgépeken át a húskihozatali százalékig.

Hasznos olvasást kívánok!

Sándor Ildikó
főszerkesztő

Kapcsolódó cikkek