Ebben nem fognak csalódni! | Agrárágazat

Ebben nem fognak csalódni!

„Gazdaságunkban, mely Komárom-Esztergom megyében található, több mint 20 éve állítunk be Pioneer kísérleteket. Hibriddel kapcsolatos döntésünkben mindig meghatározó ezen kísérletek eredménye, ez alapján választjuk ki az adott portfólióból a területünkre leginkább megfelelő hibridet. Így volt ez a P9241 Optimum® AQUAmax® hibrid esetében is. Először 2015-ben bizonyított nagyobb területen. A mostoha körülmények ellenére (talajadottságok, időjárás), 9 t/ha feletti termést értünk el, alacsony víztartalommal. 2016-ban már kukoricaterületünk túlnyomó részén ezt a hibridet vetettük. Üzemi átlaga 11,43 t/ha lett. Tulajdonságait figyelembe véve - korai fejlődési erély, éréscsoportján túlmutató terméspotenciál, kiváló alkalmazkodó-képesség, jó vízleadás, korai betakaríthatóság - ezt a hibridet választottuk a gazdaságunkban beállított precíziós kukoricatermesztési kísérlet alanyaként is. Ajánlom a P9241-et mindazoknak, akiknek fontos a kukoricatermesztésük biztonsága. Ebben a Pioneer Optimum® AQUAmax® hibridben nem fognak csalódni!”

Hartmann Imre, Ügyvezető – tulajdonos, Hartmann Farm Kft., Szákszend

P9241 Optimum® AQUAmax® hibrid

FAO340, ajánlott termőtőszám: 68-76 000 tő/ha

Termesztési ajánlás:

Magyarország minden termőhelyére ajánlott. Őszi kalászosok előveteményének tökéletes választás, mert nagy termőképessége korai éréssel, gyors vízleadással párosul.

Kapcsolódó cikkek

  • 2018.03.21. 09:57

    Kezdeti fejlődést a vetéssel egymenetben kijuttatott magas foszfortartalmú, ún. indító mikroelemekkel tuningolt, legalacsonyabb dózisú Radistart-P-max mikrogranulátummal, majd 2-3 leveles állapotban, gyomirtással egymenetben növényre kifújt, szintén kimagasló starterhatású Radistart FL+Bór lombtrágyával lehet hatékonyan megalapozni.

  • 2018.03.19. 10:00

    …de ez most nem egy újabb arachno tudományos-fantasztikus film címe, hanem egy előremutató biotermesztési tapasztalat. A magyar és USA-szakemberek szerint további bizonyítékot nyert az a gyakorlat, amely a növénytermesztésben előnyben részesíti a biológiai megoldásokat.