KWS - Kalászos Bemutató - Adony

Kérem engedjék meg, hogy röviden bemutassam Önöknek őszi búza ajánlatunkat: 
 
Az elsők között mutattuk be Magyarországon FARINELLIfajtánkat, amely mára vezető őszi búza fajtánk lett. Nagy szemtermésre és egyben stabil malmi minőségre képes. Kórtani tulajdonságai kiegyensúlyozottak, egészséges levélzetét a teljes érés végéig megőrzi.SIRTAKI fajtánk volt az első amely kiemelkedően magas termőképességével, közép-korai érés idejével,  és akár sütőipari minőségű termésével szinteberobbant 2010-ben a köztudatba, sok termelő elsőként ezzel a fajtával ért el Magyarországon 10 tonna/hektár fölötti szemtermést. Aztán jöttek toklászos fajtáink is, például a BASMATI, amely kevésbé intenzív termesztési feltételek között is nagy szemtermésre képes, vagy a HISSEO, amelyEXTRA magas termőképességű, nagyméretű kalásza tetszetős, erősen szálkás.
 
Vannak német fajtáink is a programunkban:aKWS FERRUM, amelymagas termőképességű, malmi minőségű, tar kalászú fajta és a KWS MAGIC, egy kései/közép-kései érésű, szintén tar kalászú fajta. Érdekessége, hogy a SIRTAKI-hoz hasonlóan levélzete, szára kékeszöld árnyalatú, erősen viaszos.
 
És természetesen jönnek újdonságok is, egyelőre saját, három éves kísérleteinkből, jövőre már államilag elismert, NÉBIH által vizsgált fajtákkal is megjelenünk. Addig is ajánlom figyelmükbe CALISOLnevű új fajtánkat, amely a nálunk már megszokott magas szemtermésre és egyben malmi minőségre képesfrancia fajta, vagy a rendkívül tetszetős, nagy szálkás kalászt nevelő  FIGARO-t, amelyjáró típusú őszi búzafajta, érdekessége, hogy október közepétől/végétől márciusig vethető!
 
Kiváló fajtáinkat 33 nagyparcellás kísérletben kívánjuk bemutatni az ország egész területén. Több helyen egyedül, vagy közösen más cégekkel szántóföldi bemutatót szervezünk. Kérjük látogassanak el fajtabemutatóinkra, győződjenek meg személyesen is fajtáink kedvező tulajdonságairól:  
 
Meghívó kalászos bemutatóinkra:
Június 4. Öcsöd, Töltéstava
Június 5. Magyaratád, Tímár
Június 8. Várong
Június 10. Bak, Jászapáti
Június 11. Adony
Június 12. Mezőhegyes
Június 16. Csabacsűd, Chernelházadamonya
 
Fajtáinkkal, bemutatóinkkal kapcsolatos kérdéseik esetén kérjük keressék szaktanácsadóinkat:
Csánk L. Bertalan 30/955 0723(Dunátúl és Pest megye)
Gonda László 30/933 1735(Alföld)
KWS Kalászos Iroda: 66/313 226.
Időpont: 
csütörtök, 2015. június 11. 09 - 15
Helyszín: 
Adony

Kapcsolódó cikkek