élelmiszeripar

2016. április 25.


Európában évente 88 millió tonna élelmiszert pocsékolunk el


Egy átlag európai polgár havonta cirka 15 kiló – elvi átlag számítással mintegy 5 ezer forintnyi – élelmiszert dob valamilyen formában ki a kukába. Ez nemcsak azért probléma, mert ennyi pénzért feleslegesen dolgoztunk meg, hanem azért is, mert ennek az élelmiszer-mennyiségnek az előállításával megtermelésével feleslegesen terheltük a termőföldet, a környezetet…

2015. szeptember 24.

A 77. OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, 2015. szeptember 23-27. Hungexpo) Mezőgazdasági Gépesítési Díjat az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nyerte.

2012. november 14.

Létfontosságú, hogy az élelmiszeripar, mind az európai uniós, mind a hazai fejlesztési koncepciókban kiemelt ágazatként kerüljön meghatározásra ? hangsúlyozta lapunknak Szabó István, az OTP Bank Agrár Ügyfélkapcsolati Főosztályának vezetője.

2011. szeptember 21.

Védjegyek használatára buzdítanak minden termelőt, gyártót a szakemberek, hiszen a logó bizonyítottan emeli a termék értékét. A tanúsítás-halomból bőven lehet válogatni, s ehhez várhatóan ősszel még hozzájön a hungarikum védjegy is. Számtalan védjegy létezik, amelyekkel termékeik értékét növelhetik a gyártók.