Élelmiszeripar

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását.
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Június 1. a tej világnapja
1. rész: „Csak a változás állandó – a homeosztázisról”
Pupillatágulást, látási problémákat, szájszárazságot, gyengeséget, kimerültséget, szomjúságot, illetve szédülést okozhat az a fűszerkömény...
Trendforduló várható a mezőgazdasági árakban – figyelmeztet a K&H Agrárfejlesztési főosztályának vezetője.
Az Élelmiszerbank másodszüretek szervezéséhez, illetve mezőgazdaságban keletkező élelmiszerfeleslegek megmentéséhez partnereket keres
A cudar idő ellenére 7 500 látogató volt kíváncsi a hétvégén megszervezett Magyar Ízek Tavaszi Vásárára, ahol több mint ezer hamisítatlan hazai élelmiszer termékből válogathattak az érdeklődők
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrizte legújabb Szupermenta terméktesztjén.
Nagyon súlyos következményekkel járhatnak a túlérzékenységgel járó tünetek
Hatalmas sikerrel zárult hazánk legnagyobb sajtünnepe, az I. SZEGA Nemezetek Sajtfesztiválja.
Az élelmiszerek és az élelmiszerekkel kapcsolatos tevékenységek nyomonkövetése és azonosítása rendkívül fontos a fogyasztók biztonsága érdekében. Ezt a tényt nem lehet megkérdőjelezni.
Október 16-án, az Élelmezés Világnapján Adománykonvojt indított a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.
A vásárlók egyik tipikus megtévesztése az egyszerű, hétköznapi (vagy az attól csak minimálisan eltérő) termékek átnevezése valamilyen hangzatos vagy drágább termékre. Míg régen legfeljebb két-háromféle...
Az akció során összesen 1230 kg élelmiszert adományoztak a cégek a rászorulóknak a...
A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek
Egészséges és biztonságos az az élelmiszer, amely ellenőrzött módon, a lehető legrövidebb úton jut el a családokhoz.
Európában évente 88 millió tonna élelmiszert pocsékolunk el Egy átlag európai polgár havonta cirka 15 kiló – elvi átlag számítással mintegy 5 ezer forintnyi – élelmiszert dob valamilyen formában ki a kukába. Ez nemcsak azért probléma, mert ennyi pénzért feleslegesen dolgoztunk meg, hanem azért is, mert ennek az élelmiszer-mennyiségnek az előállításával megtermelésével feleslegesen terheltük a termőföldet, a környezetet…
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyezte el annak a 145 millió eurós beruházással épülő...
Aggasztóan sok, mintegy 41 millió öt év alatti gyermek elhízott vagy túlsúlyos világszerte - derült ki az Egészségügyi Világszervezet illetékes bizottságának Genfben közzétett jelentéséből.